Nézegettem már egy ideje ezeket a pohárkrémeket, nagyon tetszettek, de eddig nem szántam rá magam a kipróbálásra. Ma végre megtörtént! 🙂 Körbenéztem, hogy mi van itthon, aztán nekiálltam ötletelni, hogy ezek közül melyik ízek passzolnának egymáshoz. A nyertes alapanyag a sárgabarack befőtt és a mogyorós csoki lett. Az eredmény pedig… hmm.
Hozzávalók kb. 8 adaghoz:
100 g mogyoródarabkás csoki
1 üveg sárgabarack befőtt
1000 ml tejszín
1 csomag zselatin
egy kis cukor és kakaópor
néhány darab háztartási keksz a díszítéshez
Elkészítés:
Barackos-tejszínes réteg: 250 ml tejszínt elkezdtem felverni. Amikor félig-meddig besűrűsödött, de még lágy volt, hozzátettem 3-4 fél barackot. Ezeket még előtte érdemes villával kicsit összetörni, hogy egyenletesen színezze és ízesítse a krémet.
Barackos réteg: a többi barackot a levével együtt beleöntöttem egy edénybe, majd elkevertem benne fél csomag zselatint. Felforraltam, majd félretettem hűlni.
Csokis réteg: 150 ml tejszínt felforraltam, majd beledobáltam az összetördelt csokit és hozzáadtam a maradék zselatint. Kevertem bele egy kis cukrot és egy kanál kakaóport, hogy sötétebb legyen. Amikor teljesen elolvadt benne a csoki, akkor betettem a hűtőbe. Amikor kihűlt, hozzákevertem 150 ml felvert tejszínhez, így egy lágyabb krémet kaptam.
A maradék tejszínt felvertem és ezzel díszítettem a poharak tetejét.
Az “összeszerelés” lényege, hogy ne kenjük össze a különböző krémekkel a pohár oldalát. Egy réteg a barackos-tejszínesből, egy réteg a barackból, majd egy a csokisból egészen addig, amíg a pohár meg nem telik. A legtetejére megy a felvert tejszín, amit egy félig kakaóba mártott keksszel meg lehet még bolondítani a külcsín kedvéért.
A poharakat be a hűtőbe, majd indulhat a várakozás. A türelmetlenebbeknek néhány óra múlva engedélyezett a fogyasztás, a többiek pedig várjanak csak másnapig… 😉
Barackos pohárkrém
2014 január 25. | Szerző: Pumpedli
Nézegettem már egy ideje ezeket a pohárkrémeket, nagyon tetszettek, de eddig nem szántam rá magam a kipróbálásra. Ma végre megtörtént! 🙂 Körbenéztem, hogy mi van itthon, aztán nekiálltam ötletelni, hogy ezek közül melyik ízek passzolnának egymáshoz. A nyertes alapanyag a sárgabarack befőtt és a mogyorós csoki lett. Az eredmény pedig… hmm.
Hozzávalók kb. 8 adaghoz:
100 g mogyoródarabkás csoki
1 üveg sárgabarack befőtt
1000 ml tejszín
1 csomag zselatin
egy kis cukor és kakaópor
néhány darab háztartási keksz a díszítéshez
Elkészítés:
Barackos-tejszínes réteg: 250 ml tejszínt elkezdtem felverni. Amikor félig-meddig besűrűsödött, de még lágy volt, hozzátettem 3-4 fél barackot. Ezeket még előtte érdemes villával kicsit összetörni, hogy egyenletesen színezze és ízesítse a krémet.
Barackos réteg: a többi barackot a levével együtt beleöntöttem egy edénybe, majd elkevertem benne fél csomag zselatint. Felforraltam, majd félretettem hűlni.
Csokis réteg: 150 ml tejszínt felforraltam, majd beledobáltam az összetördelt csokit és hozzáadtam a maradék zselatint. Kevertem bele egy kis cukrot és egy kanál kakaóport, hogy sötétebb legyen. Amikor teljesen elolvadt benne a csoki, akkor betettem a hűtőbe. Amikor kihűlt, hozzákevertem 150 ml felvert tejszínhez, így egy lágyabb krémet kaptam.
A maradék tejszínt felvertem és ezzel díszítettem a poharak tetejét.
Az “összeszerelés” lényege, hogy ne kenjük össze a különböző krémekkel a pohár oldalát. Egy réteg a barackos-tejszínesből, egy réteg a barackból, majd egy a csokisból egészen addig, amíg a pohár meg nem telik. A legtetejére megy a felvert tejszín, amit egy félig kakaóba mártott keksszel meg lehet még bolondítani a külcsín kedvéért.
A poharakat be a hűtőbe, majd indulhat a várakozás. A türelmetlenebbeknek néhány óra múlva engedélyezett a fogyasztás, a többiek pedig várjanak csak másnapig… 😉
Barackos pohárkrém
Jó étvágyat hozzá!
Oldal ajánlása emailben
X