Barackos pohárkrém

2014 január 25. | Szerző:

Nézegettem már egy ideje ezeket a pohárkrémeket, nagyon tetszettek, de eddig nem szántam rá magam a kipróbálásra. Ma végre megtörtént! 🙂 Körbenéztem, hogy mi van itthon, aztán nekiálltam ötletelni, hogy ezek közül melyik ízek passzolnának egymáshoz. A nyertes alapanyag a sárgabarack befőtt és a mogyorós csoki lett. Az eredmény pedig… hmm.

Hozzávalók kb. 8 adaghoz:
100 g mogyoródarabkás csoki
1 üveg sárgabarack befőtt
1000 ml tejszín
1 csomag zselatin
egy kis cukor és kakaópor
néhány darab háztartási keksz a díszítéshez

Elkészítés:

Barackos-tejszínes réteg: 250 ml tejszínt elkezdtem felverni. Amikor félig-meddig besűrűsödött, de még lágy volt, hozzátettem 3-4 fél barackot. Ezeket még előtte érdemes villával kicsit összetörni, hogy egyenletesen színezze és ízesítse a krémet.

Barackos réteg: a többi barackot a levével együtt beleöntöttem egy edénybe, majd elkevertem benne fél csomag zselatint. Felforraltam, majd félretettem hűlni.

Csokis réteg: 150 ml tejszínt felforraltam, majd beledobáltam az összetördelt csokit és hozzáadtam a maradék zselatint. Kevertem bele egy kis cukrot és egy kanál kakaóport, hogy sötétebb legyen. Amikor teljesen elolvadt benne a csoki, akkor betettem a hűtőbe. Amikor kihűlt, hozzákevertem 150 ml felvert tejszínhez, így egy lágyabb krémet kaptam.

A maradék tejszínt felvertem és ezzel díszítettem a poharak tetejét.

 

Az “összeszerelés” lényege, hogy ne kenjük össze a különböző krémekkel a pohár oldalát. Egy réteg a barackos-tejszínesből, egy réteg a barackból, majd egy a csokisból egészen addig, amíg a pohár meg nem telik. A legtetejére megy a felvert tejszín, amit egy félig kakaóba mártott keksszel meg lehet még bolondítani a külcsín kedvéért.

A poharakat be a hűtőbe, majd indulhat a várakozás. A türelmetlenebbeknek néhány óra múlva engedélyezett a fogyasztás, a többiek pedig várjanak csak másnapig… 😉

 

Barackos pohárkrém

Barackos pohárkrém

Jó étvágyat hozzá!

Címkék:

Keresés

Legutóbbi kommentek

    Blogkövetés

    Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

    Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

    Üzenj a blogger(ek)nek!

    Üzenj a kazánháznak!

    Blog RSS

    Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!