Home-made tortabevonó (3-2-1)

2014 február 28. | Szerző:

Hozzávalók egy kisebb tepsi sütihez:
– 6 ek. porcukor
– 4 ek. kakaópor (hagyományos, nem cukrozott)
– 2 ek. meleg víz
– 5 dkg margarin

 

Egyetlen szabály van: mindent ugyanakkora kanállal kell kimérni! Ez egyben azt is jelenti, hogy kakóból és cukorból is csapott kanállal használunk, vagyis csak annyi lehet a kanálon, amennyi vízből is megmarad.

A margarin kivételével a hozzávalókat kimérem egy kisebb edénybe és alaposan összekeverem. Jó sűrű masszát kell kapni. Ezt felteszem a tűzhelyre és kis lángon melegíteni kezdem. Amikor kicsit lágyult, hozzáadom a margarint is. Folyamatosan kevergetem egészen addig, ameddig szép fényes, homogén csokiöntet nem lesz belőle. Egy kicsit szoktam vele várni, hogy ne legyen túl forró, aztán mehet a sütire.

Pár óra hűtás után teljesen megszilárdul, nem ragad.

Címkék:

Keresés

Legutóbbi kommentek

    Blogkövetés

    Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

    Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

    Üzenj a blogger(ek)nek!

    Üzenj a kazánháznak!

    Blog RSS

    Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!