Mozart golyó, kicsit másképp

2013 december 27. | Szerző:

Bonbongyár. Második forduló. A mottónk: CSOKIBA CSOKIT!

Kétféle pekmeszt készítettünk: egy diósat, ami a külső réteg lett és egy csokikrémet, ami a közepébe ment.
Szükséges alapanyagok: makacsság a lágy csokikrémhez intézett “márpedigbennemaradsz” felkiáltások mellé, konyhai szárnysegéd a “paníroláshoz” és sokszori kézmosás.

Hozzávalók a diós masszához:
– 200 g darált dió
– 200 g porcukor
– 2 evőkanál jó minőségű kakaópor (nem instant)
– 1 evőkanál baracklekvár (gondolom bármilyen más lekvár is megfelelő)
– 2 evőkanál rum

Elkészítés:
Rendkívül egyszerű feladat. Az összetevőket egy nagy tálba borítjuk és egészen addig gyúrjuk, míg össze nem áll egy jól formázható masszává. A lekvár keménységétől függően szükség lehet nagyobb adagra is. A lényeg, hogy könnyen lehessen formázni a “végeredményt”. Gyakorlott kókuszgolyó-gyártók előnyben.

És itt jön a csavar. Az eredeti recept szerint golyókat formázunk a diós masszából és meggyet nyomunk a közepébe. De úgy gondoltam, hogy a karácsony sokkal inkább csokis ünnep, mintsem meggyes. Ezért kitaláltam a csokitöltelékes változatot. Ez a krém egyébként nagyon jó csokitortába is, dobosba is. Ez a kedvenc csokikrémem, én személy szerint bármibe el tudom képzelni. 😀

A krém elkészítéséről itt olvashattok.

A Mozart golyók elkészítéséhez kis golyókat formáztam a diós motyóból, majd kilapítottam őket. (Ezt leginkább teljesen tiszta kézzel lehetne csinálni, mert kb. a harmadik után már annyira ragadtam, hogy nem bírtam elengedni a masszát. Az elkészítése során ragacsmentes kéz nem létezik. Ördögi kör…) A csokikrémből kiskanállal lapátoltam egy kupacot a közepére és óvatosan ráhajtogattam, majd újra golyót formáztam belőle. Na ide kell az a korábban említett csakazértis… A kész golyókat csokireszelékbe forgattam (csak a biztonság kedvéért, hogy elegendő csokimennyiséget vihessünk be vele 😉 ) Érdemes lenne kipróbálni darált dióval vagy mogyoróval…

Címkék:

Keresés

Legutóbbi kommentek

    Blogkövetés

    Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

    Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

    Üzenj a blogger(ek)nek!

    Üzenj a kazánháznak!

    Blog RSS

    Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!