Igazi Jolly Joker ez a krém, egyszerűen nem lehet nem szeretni… sem az elkészítését, sem az ízét 😀
Önmagában és gyümölccsel megbolondítva is szoktam használni. Ezzel a krémmel készítettem a méhecskés és a versenyautós tortát is. Eddig nem találkoztam olyan emberrel, akinek nem ízlett volna 😀
Hozzávalók egy nagy tortához
– 500 g túró (félzsírosat szoktam használni, de bármilyennel elkészíthető)
– 500 ml tejszín vagy cukrászhab
– egy kanál tejföl
– egy citrom reszelt héja
– porcukor ízlés szerint
– tetszőleges fajtájú és mennyiségű gyümölcs
Elkészítés:
A túrót villával áttöröm, hozzáadom a cukrot, a tejfölt és a citrom héját. Nem feltétlenül kell hozzá tejföl, de attól kicsit krémesebb az egész és a sütik oldalának bevonata kevésbé szárad ki.
Egy másik tálban elkezdem felverni a tejszínt és amikor már majdnem kész, hozzákanalazom a túrót. Akkor is jó lesz, ha a túróhoz öntöm a tejszínt és együtt kezdem el felverni, de azt tapasztaltam, hogy olyankor túl hamar besűrűsödik és a tejszín nem tud “megnőni”. Olyankor kicsit tömörebb és kevesebb lesz a krém.
A gyümölcsös változata ugyanígy készül. A feldarabolt gyümiket nem szoktam a krémbe keverni, hanem a tortalapra kenek egy vékony réteg krémet és azt szórom meg a darabkákkal. Majd újra krém és újra gyümölcs és így tovább… Így nem lesznek pépesek a kevergetéstől és sokkal könnyebb simítani a krémet. (Plusz a gyümölcs színe nem “bújik ki” a torta külsejére…)
Egyetlen hibája mindössze az, hogy díszíteni nem érdemes vele. A túró szemcséi miatt nem adja ki olyan szépen a díszítőcső mintázatát. Erre a célra sima tejszínt szoktam használni.
Tejszínes túrókrém
2013 december 26. | Szerző: Pumpedli
Igazi Jolly Joker ez a krém, egyszerűen nem lehet nem szeretni… sem az elkészítését, sem az ízét 😀
Önmagában és gyümölccsel megbolondítva is szoktam használni. Ezzel a krémmel készítettem a méhecskés és a versenyautós tortát is. Eddig nem találkoztam olyan emberrel, akinek nem ízlett volna 😀
Hozzávalók egy nagy tortához
– 500 g túró (félzsírosat szoktam használni, de bármilyennel elkészíthető)
– 500 ml tejszín vagy cukrászhab
– egy kanál tejföl
– egy citrom reszelt héja
– porcukor ízlés szerint
– tetszőleges fajtájú és mennyiségű gyümölcs
Elkészítés:
A túrót villával áttöröm, hozzáadom a cukrot, a tejfölt és a citrom héját. Nem feltétlenül kell hozzá tejföl, de attól kicsit krémesebb az egész és a sütik oldalának bevonata kevésbé szárad ki.
Egy másik tálban elkezdem felverni a tejszínt és amikor már majdnem kész, hozzákanalazom a túrót. Akkor is jó lesz, ha a túróhoz öntöm a tejszínt és együtt kezdem el felverni, de azt tapasztaltam, hogy olyankor túl hamar besűrűsödik és a tejszín nem tud “megnőni”. Olyankor kicsit tömörebb és kevesebb lesz a krém.
A gyümölcsös változata ugyanígy készül. A feldarabolt gyümiket nem szoktam a krémbe keverni, hanem a tortalapra kenek egy vékony réteg krémet és azt szórom meg a darabkákkal. Majd újra krém és újra gyümölcs és így tovább… Így nem lesznek pépesek a kevergetéstől és sokkal könnyebb simítani a krémet. (Plusz a gyümölcs színe nem “bújik ki” a torta külsejére…)
Egyetlen hibája mindössze az, hogy díszíteni nem érdemes vele. A túró szemcséi miatt nem adja ki olyan szépen a díszítőcső mintázatát. Erre a célra sima tejszínt szoktam használni.
Egyszerű, gyors, finom…
Oldal ajánlása emailben
X