Fincsi kis sós süti szilveszteri rágcsálnivalónak vagy csak úgy.
Hozzávalók:
– 1 kg finomliszt
– 250 g margarin
– egy evőkanál só
– fél pohár tejföl
– 1 egész tojás
– 1,5 csomag élesztő; a felfuttatásához egy kis tej és cukor
– virsli
– ketchup/pizzakrém/mustár
– reszelt (füstölt) sajt a tetjére
A lisztben elkeverem a sót, belemorzsolom a margarint. Ezután hozzáadom a langyos tejben felfuttatott élesztőt. Az egészet alaposan összegyúrom, megdagasztom. Meleg helyen pihentetem addig, míg duplájára nő. Ha elkészült a tészta, 16 egyenlő részre osztom és kis cipókat formázok belőlük. Minden kis cipót kör alakúra nyújtok, kb. 2-3 mm vastagságúra. A köröket 8 egyforma körcikkre vágom. Így összesen 16×8, vagyis 128 darab kiflit tudok készíteni. Első hallásra elég soknak tűnik, viszont egyrészt elég népszerűek szoktak lenni, így gyorsan fogynak, másrészt pedig nem túl nagyok. A körcikkeket bekenem pizzakrémmel vagy valamilyen pekmesszel, attól függően, hogy ki mit szeret. Enélkül is el lehet készíteni, de így finomabb. Ezután kerülnek bele a virslik. Nem szoktam előre megfőzni, lesz ideje átsülni a sütőben. Mivel elég rövidke kis kiflik lesznek, ezért a virslit hosszában negyedelni szoktam, majd három vagy négy rövidebb darabra vágom. Mindegyik tésztára teszek egyet, majd a szélesebb felénél elindulva feltekerem őket. A tetejét bekenem az összekevert tejföllel és tojással, majd megszórom sajttal. Füstölttel szerintem finomabb, de ízlés kérdése… Sütőpapírral bélelt tepsiben közepes lángon pirosra sütöm.
Virslis kiflik
2013 december 28. | Szerző: Pumpedli
Fincsi kis sós süti szilveszteri rágcsálnivalónak vagy csak úgy.
Hozzávalók:
– 1 kg finomliszt
– 250 g margarin
– egy evőkanál só
– fél pohár tejföl
– 1 egész tojás
– 1,5 csomag élesztő; a felfuttatásához egy kis tej és cukor
– virsli
– ketchup/pizzakrém/mustár
– reszelt (füstölt) sajt a tetjére
A lisztben elkeverem a sót, belemorzsolom a margarint. Ezután hozzáadom a langyos tejben felfuttatott élesztőt. Az egészet alaposan összegyúrom, megdagasztom. Meleg helyen pihentetem addig, míg duplájára nő. Ha elkészült a tészta, 16 egyenlő részre osztom és kis cipókat formázok belőlük. Minden kis cipót kör alakúra nyújtok, kb. 2-3 mm vastagságúra. A köröket 8 egyforma körcikkre vágom. Így összesen 16×8, vagyis 128 darab kiflit tudok készíteni. Első hallásra elég soknak tűnik, viszont egyrészt elég népszerűek szoktak lenni, így gyorsan fogynak, másrészt pedig nem túl nagyok. A körcikkeket bekenem pizzakrémmel vagy valamilyen pekmesszel, attól függően, hogy ki mit szeret. Enélkül is el lehet készíteni, de így finomabb. Ezután kerülnek bele a virslik. Nem szoktam előre megfőzni, lesz ideje átsülni a sütőben. Mivel elég rövidke kis kiflik lesznek, ezért a virslit hosszában negyedelni szoktam, majd három vagy négy rövidebb darabra vágom. Mindegyik tésztára teszek egyet, majd a szélesebb felénél elindulva feltekerem őket. A tetejét bekenem az összekevert tejföllel és tojással, majd megszórom sajttal. Füstölttel szerintem finomabb, de ízlés kérdése… Sütőpapírral bélelt tepsiben közepes lángon pirosra sütöm.
Jó étvágyat hozzá!
Virslis kiflik
Oldal ajánlása emailben
X